Скандален гръцки зам.-министър отново запали страсти

Getty (архив)
share

Гръцкият заместник-министър на здравеопазването Павлос Полакис отново бе подложен на критики, коментира атинският в. Катемерини.

Лидерът на най-голямата опозиционна партия "Нова демокрация" Кирякос Мицотакис обвини члена на правителството на Алексис Ципрас в използването на цинични и вулгарни думи. Полакис по-рано заяви, че кандидатът на "Нова демокрация" за депутат в Европейския парламент Стелиос Кимбрупулос се е възползвал от болестта си (мускулна атрофия), за да получи пост в Здравната каса на страната.

"Такива изказвания са недопустими и грозни особено когато излизат от устата на човек, отговорен за здравето на хората. Тези думи ги определям като цинични и вулгарни, защото са адресирани към човек, който е прикован към инвалидната количка от най-ранна възраст", е заявил още Мицотакис.

Критики към зам.-министъра са били отправени и от партията му СИРИЗА.  

Това не е първият скандал с Полакис. Преди време той бе предизвикал гнева на европейския комисар по здравеопазването Витенис Андриукайтис. Поводът е бил, че заместник-министърът е пушил в сграда на ведомството в Атина.

 

Водещи новини

Още новини