Доналд Тръмп се срещна с финландския президент в Хелзинки (видео)

Getty (архив)
share

Американският президент Доналд Тръмп се срещна с финландския си колега Саули Ниинистьо в Хелзинки, предадоха световните агенции.

По време на работната закуска Тръмп благодари на домакина. "НАТО вече стана по-силна", коментира той приетото на форума на пакта в Брюксел миналата седмица негово предложение за удвояване на разходите за отбрана от другите членки на Организацията на Северноатлантическия договор. "Ние много уважаваме позицията на вашата страна", каза още той. Финландия не е член на Пакта, но участва в учения по киберсигурност с други членки на НАТО.

Двамата лидери бяха придружавани от своите съпруги Мелания Тръмп и Йени Хаукио. Държавният глава на САЩ пристигна вчера в столицата на северноевропейската страна вчера и в понеделник бе приет от лидера на държавата, която е домакин на срещата между президентите на САЩ и Русия – Владимир Путин.

Двамата гости ще разговарят в Готическата зала на президентския дворец. Сградата е просторен през ХIХ век и е била тронна зала на руските императори, са управлявали Финландия от началото на ХIХ век до 1917 г.

 

Водещи новини

Още новини