Протести попречиха на Мелания Тръмп да се срещне с другите първите дами в Хамбург

gettyimages (архив)
share

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп пропусна първата част от програмата за съпругите на лидерите, участващи в срещата на върха на Г-20 в Хамбург, заради яростните протести срещу Г-20, предаде ДПА.

Полицията не дала разрешение Мелания да излезе от хотела си от съображения за сигурност, обясни нейна говорителка. Президентът Доналд Тръмп бил принуден да стигне по обходен път до мястото на срещата заради различни протестни прояви в центъра на града.

Останалите участници в програмата за съпругите и съпрузите на лидерите се включиха в разходка с корабче в пристанището на Хамбург, както бе по план. Сред тях са съпругът на германския канцлер Меркел - Йоахим Зауер, съпругата на френския премиер Еманюел Макрон - Брижит Троньо и съпругът на британския министър-председател Тереза Мей - Филип. Съпругата на канадския премиер Джъстин Трюдо - Софи взе на разходката и 3-годишния им син. Програмата за съпруги и съпрузи предвижда след обяд те да посетят научен център за изследване на климата.

Полицията в Хамбург поиска помощ от колегите си от цялата страна за обуздаване на бурните протести срещу срещата на върха, обхванали Хамбург от снощи.

Водещи новини

Още новини