Германия слага таван на приема на бежанци?

Getty Images/Guliver
share

Управляващите германски партии – Христиандемократичният съюз (ХДС) и Християнсоциалният съюз (ХСС), са близо до приемането на решение за въвеждане на лимит за прием на бежанци, предава ТАСС, цитиранa от "Фокус".

По данни на вестник "Ди Велт", ХДС, чийто лидер е канцлерът Ангела Меркел, е готова да обсъжда „конкретна цифра“, която би „отговаряла на интересите на страната“. Има единство по ключовите въпроси между партиите, заяви генералният секретар на ХДС Петер Таубер.

По-рано Меркел заявяваше, че въвеждането на лимит няма да реши проблема с миграцията. „Статистически лимит няма да реши проблема, трябва да работим над това да пристигат по-малко хора, да имат по-големи шансове в собствената си родина“, заяви тя.

В началото на септември министър-председателят на Бавария и председател на ХСС Хорст Зеехофер предупреди, че може да се откаже от подкрепяне на канцлера в предизборната надпревара, ако тя не приеме въвеждането на лимит за прием на бежанци. „Ние няма да се откажем от въвеждането на лимит в размер на 200 хил. души. Тук става дума изключително за доверие. Трябва да променим политиката, за да върнем доверието“, заяви той.

 

Водещи новини

Още новини