Оланд и Меркел осъдиха убийството на Немцов

gettyimages (архив)
share

Френският президент Франсоа Оланд остро осъди днес убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов и изпрати съболезнования на семейството и близките му, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

"Той беше смел е неуморен защитник на демокрацията и борец против корупцията", се казва в изявление на президента, предадено от пресслужбата на Елисейския дворец. Германският канцлер Ангела Меркел също заяви, че е потресена от позорното убийство на руския опозиционер и бивш вицепремиер  предаде АФП, позовавайки се на комюнике от канцеларията на канцлерството. "Канцлерът Ангела Меркел е потресена от позорното убийство на руският опозиционен политик Борис Немцов. Тя призова руския президент Владимир Путин да гарантира, че върху убийството ще се хвърли светлина и извършителите ще понесат отговорността за деянието си", се казва в комюникето.

Меркел изтъкна смелостта на бившия вицепремиер, който не престана да критикува публично правителствената политика, посочва комюникето. Германският външен министър Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че е опечален, разгневен и шокиран като много хора в Русия от това хладнокръвно убийство.

Водещи новини

Още новини