Самолетът на германския външен министър изчезнал от радарите на път за Джакарта

Getty Images/Guliver
share

Самолетът на германския външен министър Франк-Валтер Щайнмайер, който е на обиколка из Азия, изчезнал вчера за няколко часа от радарите на наземните диспечерски служби. Това съобщи днес вестник "Билд", цитиран от ТАСС.

Правителственият "А-340" излетял вчера от Сеул за седемчасов полет до Джакарта. По пътя му пред него се образувал буреносен фронт и пилотът решил да промени маршрута. По неизвестна причина диспечерите в индонезийската столица констатирали, че машината е потеглила към Берлин, след което тя изчезнала от екраните на радарите им, пише вестникът.

Уведомено било посолството на Германия в Джакарта и посланикът се обаждал в Берлин, но не получил отговор къде е  министърът и защо лети към Германия. Освен това заради буреносния фронт нямало радиовръзка със самолета на Щайнмайер.

Едва 40 минути преди кацането самолетът се появил отново на екраните на радарите в Джакарта, за което било уведомено  посолството. "Билд" отбелязва, че министърът и останалите на борда изобщо не са подозирали, че машината изчезнала за няколко часа от контрола на наземните диспечерски служби.

Водещи новини

Още новини