Брат на Джани Версаче напусна Силвио Берлускони

gettyimages
share

Санто Версаче, брат на убития през 1997 г. дизайнер Джани Версаче, заяви, че напуска партията на италианския премиер Силвио Берлускони "Народ на свободата", предаде ИТАР-ТАСС.

Влезлият през 2008 г. от квотата на политическа формация на министър-председателя в долната камара Версаче премина в групата на независимите депутати. "Това е моят подарък за рождения ден на премиера, който бе вчера", каза Версаче, който има и бизнес. Подаръкът се оказа отровен, коментира медията. В радиоинтервю роднината на известния дизайнер каза: "Скъпи Силвио, радвай се на живота! Всички обичат Берлускони, но никой не го иска. Никой вече не го понася и всички искат той да си тръгне от политиката. Трябва да отстъпиш мястото си". Според Версаче в партията има най–малко 15 души, които искат да я напуснат. Той не пропусна да удари Берлускони по слабото място. Според брата на моделиера сексскандалите с премиера са довели до унизително положение на жените в Италия.

Разривът между двамата настъпил преди два дни. Тогава в долната камара на парламента депутатите гласували вот на доверие на министър на селското стопанство Северио Романо, разследван за връзки с "Коза ностра". "Министър, подведен под отговорност за връзки с мафията и не подава оставка, не е достоен да заема поста си", каза Версаче. Самият той е от южната област Калабрия, където действа групировката "Ндрангета". Депутатът е гласувал за свалянето на имунитета на Романо.

Водещи новини

Още новини