Млада джихадитска призова за кървава баня на Острова

share

Възпитаничка на частно шотландско училище призова мюсюлмани да извършат атентати на британска територия, пише лондонският в. Дейли мейл.

Родената в Глазгоу Акса Махмуд е публикувала в социалната мрежа следовниците на радикалния ислям да вземат пример от убийците на британския войник Ли Ригби, заклан в Лондон на 22 май 2013 г., атентаторите от Бостън, които окървавиха годишния маратон в американския град на 16 април 2013 г. и разстрелялия през 2009 г. няколко свои колеги във Форт Худ бивш военен психиатър Нидал Хасан, и да потопят Обединеното кралство в кръв.

Изданието допълва, че момичето миналата година е напуснала университета, в който следвала и заминала за Сирия. Там тя се е омъжила и станала член на радикална мюсюлманска секта. Вместо нейна снимка в социалните мрежи се развява черното знаме на групировката Ислямска държава.

Вестникът публикува апела на 20-годишната Махмуд, която е дъщеря на пакистански бизнесмен, ден след като британският премиер Дейвид Камерън заяви за даването на временни пълномощия на британската полиция. Служителите на реда имат право да конфискуват паспорти на терористи на границата.

Водещи новини

Още новини