Всички ще понесат загуби от третия пакет със санкции на ЕС срещу Русия

share

От въвеждането на третия пакет санкции на ЕС срещу Русия ще пострадат всички, предупреждава в публикувано днес интервю за "Еко" Еманюел Киде, председател на френско-руската търговско-промишлена палата, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Това би било загуба за всички, особено за Франция, защото за нашите предприятия Русия е източник на икономически растеж", подчерта Киде. Общо шест хиляди френски компании си сътрудничат с Русия в сферата на вноса и износа. Мерките по ограничаването на търговията ще намалят поръчките им, което ще утежни положението със заетостта, смятат във Френско-руската промишлена палата. По техни данни Франция е на второ място по обем на чуждестранните инвестиции в Русия след Германия. По-тежките санкции може да засегнат реализацията на редица проекти.

В. "Еко" публикува и изявленията на редица големи френски компании, произвеждащи строителни материали. "Решението да инвестираме в Русия беше взето и ще се придържаме към него", заявил е на посещение в Москва Клод Имовен, заместник генерален директор на групата "Сен Гобен" (Saint-Gobain).

"Тази страна значи много за нас", заявява генералният директор на групата "Лафарж" (Lafarge) Брюно Лафон. През май френската компания отвори в Русия циментов завод - първото подобно събитие от началото на украинската криза, допълва БТА.

Водещи новини

Още новини