Елизабет II прави обиколка из ирландски пъбове

share

Кралица Елизабет Втора посети днес прочутата дъблинска бирария "Гинес", но отказа да опита от световноизвестното тъмно
пиво, предаде Франс прес.

През втория ден от четиридневното си посещение в Ирландия кралицата посети и бар "Гравитация", на втория етаж над бирарията, смятана за най-изискания пъб в Дъблин. Тя изслуша обясненията за накисването на малца във вода, за времето, за което се образува бялата пяна и за гъстотата на бирата, която я очакваше на бара. Но нито 85-годишната кралица, нито съпругът й, 89-годишният принц Филип, не се изкушиха да опитат бирата.

Кралската двойка се въздържа вероятно заради ранния час на посещението или заради 200-те калории, които се съдържат в една
пинта от най-известната тъмна английска бира. След бирарията кралицата се отправи към сградата на ирландския парламент, за да се срещне с премиера Енда Кени.

Следобед Елизабет Втора ще посети най-големия стадион в Ирландия - "Кроук парк", където на 21 ноември 1920 г. британската полиция стреля срещу зрителите и убива 14 души. Смята се, че с това наситено със символика посещение кралицата иска да поднесе извиненията си на Ирландия за действията на английските власти.

Водещи новини

Още новини