Херцогът на Кент на посещение у нас

  • 07 април 2014 06:36

  • 2030
  • 3
Херцогът на Кент на посещение у нас
©

Негово Кралско Височество принц Едуард, херцог на Кент и братовчед на кралица Елизабет Втора, ще бъде на посещение в България от днес до 9 април по покана на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Принц Едуард е председател на Комисията за военните гробове на британската Общност на нациите и визитата му у нас е по повод отбелязването на 100-годишнината от началото на Първата световна война. Годишнината е и повод да се постави акцент върху помирението на европейските държави и тяхното общо бъдеще в обединена Европа, посочва БТА.

Днес принц Едуард ще положи венец пред Паметника на Незнайния войн, а по-късно ще има среща с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното на "Дондуков" 2. На 8 април държавният глава и принц Едуард ще присъстват на церемония за отдаване на почит към загиналите в Първата световна война, в Софийския централен гробищен парк.

Херцогът на Кент ще проведе среща с министъра на външните работи Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,, ще бъде домакин на прием за британска бизнес делегация и техните български партньори, ще посети Боянската църква и Националния исторически музей в столицата. На 9 април принц Едуард ще присъства на церемония в памет на загиналите през Първата световна война на Военното гробище в Пловдив.

"Радвам се, че Негово Кралско Височество херцогът на Кент пристига в България по покана на президента. Тази визита, заедно с посещението на българския президент в Лондон и аудиенцията с кралицата, ясно показват дълбокото и трайно приятелство между България и Великобритания. Това е второто кралско посещение в България от миналата година насам", коментира по повод визитата британският посланик у нас Джонатан Алън, цитиран в съобщение на посолството на Великобритания у нас.

Херцогът на Кент е роден през 1935 г. Той е син на принц Джордж, четвъртият син на крал Джордж Пети, и покойната принцеса Марина, дъщеря на принц Николас от Гърция. Херцогът на Кент е братовчед на кралица Елизабет Втора и на херцога на Единбург. През 1961 г. той се сгодява за мис Катрин Уорсли. Имат три деца - Джордж, граф на Св. Андрюс, лейди Хелън Тейлър, и лорд Николас Уиндзор.

Херцогът и херцогинята на Кент изпълняват редица официални ангажименти за кралското семейство. И двамата поддържат тесни връзки с много благотворителни и професионални организации.

Последвайте канала на

2030 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
FM

2014.04.10 | 18:45

3
Ще изпушат по един КЕНТ.
Драгунов

2014.04.07 | 16:15

2
Паразит идва на гости на друг паразит.

2014.04.07 | 09:53

1
Da, da go razhodi po Bulgarskite sela, da pokaze kak se grizat za naroda, kude otivat milioni i miliardi.....

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини