Вместо да пазят Барак Обама, гардове се напили до козирката

gettyimages
share

Трима агенти на американската Сикрет сървис бяха отстранени от длъжност заради груби нарушения на трудовата дисциплина, предаде Нюзру.

Гардовете е трябвало да пазят Барак Обама по време на посещението му в Холандия, пристигнали ден преди началото на визитата и решили да използват свободното време. Служителите направили тур из кръчмите на административната столица на западноевропейската страна Хага. Тримата се върнали в хотела от купона в такова състояние, че заспали на стълбището. Служител на хотела се обадил в американското посолство. От дипломатическото ведомство са информирали ръководството на "Сикрет Сървис", което изпратило служителите си в "административен отпуск" за неопределено време. Според вътрешните правила на службата гардовете нямат право да близват алкохол 10 часа преди началото на заданието.

Скандалът с алкохола не е първият с гардовете на стопанина на Белия дом. През 2011 г. 8 служители бяха уволнени, защото бяха намерени в публичен дом по време на посещението на Обама в Колумбия.

Американският президент започна совалката си в понеделник. Първата спирка бе Холандия, а вчера той бе в Брюксел. За утре е предвидена среща с папа Франциск в Рим. По-късно Обама ще отпътува за Саудитска Арабия.

Водещи новини

Още новини