Доклад разкрива шокиращите практики в Сикрет сървис

  • 18 юни 2012 12:27

  • 1630
  • 1
Доклад разкрива шокиращите практики в Сикрет сървис
©

Американското правителство представи детайли по обвиненията към агенти на „Сикрет сървис”. Данните се отнасят за събития от 2004 година до преди месец, съобщава bTV, позовавайки се на в. „Тайм”.

Силно цензурираният доклад - както е определен от американските медии, предоставя информация за случаите, в които американски тайни агенти са били замесени с проститутки, порнография, сексуално насилие и пиянско поведение. Към обвиненията спадат още изтичане на секретна информация, незаконно подслушване и неуместна употреба на оръжие.

В своите 229 страници докладът съдържа шокиращите практики в „Сикрет сървис”. Те предизвикаха вълна на недоволство в Конгреса, където смятат, че става въпрос за култура на лошо поведение сред американските агенти.

От републиканската партия заявиха, че изнесените подробности само засилват притесненията за фриволното поведение на служещите в тази „жизнено важна правоохранителна агенция”.

Скандалът с тайните служби на САЩ се разрази през август 2011 година. Тогава колумбийска проститутка изобличи схемата, в която са участвали голяма част от агентите. Осем от участници в скандала бяха уволнени от агенцията, като поне двама от тях обжалват това решение.

Последвайте канала на

1630 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Уоу-рик

2014.11.09 | 01:44

1
Америка е едно порно. а негъра е грозен, по-добре Буш.

Добави коментар

Водещи новини