Жан-Марк Еро: Икономиката на ЕС е в добро здраве

share

Френският премиер Жан-Марк Еро заяви днес в чилийската столица, че здравето на икономиката на ЕС се подобрява и призова да се задълбочат балансираните отношения между ЕС и Латинска Америка и Карибите, предаде АФП.

"Оценявам, че в момент, когато други нововъзникващи райони укрепват бързо присъствието си в Латинска Америка, сътресенията и несигурността в еврозоната породиха през последните месеци, дори през последните години, съмнения и въпросителни не само в Латинска Америка", заяви днес Еро на срещата на високо равнище ЕС - Общността на държавите от Латинска Америка и Карибите (ОДЛАК), която се откри в Сантяго де Чиле.

Форумът ще продължи до неделя и се очаква в работата му да участват близо 40 държавни и правителствени лидери. "Дойдох, за да заявя на висок глас: Европа се изправя.

Трудностите на най-застрашените страни от еврозоната са на път да бъдат преодолени благодарение на волята, на ангажимента за колективна солидарност, каквато ние, европейците, проявихме", подчерта Еро, цитиран от АФП.

Водещи новини

Още новини