Полът на Бог скара германските политици

share

Спор около пола на Бог разпали страстите на германските политици.

Причината за дискусията стана интервю на министъра по въпросите на семейството и жените Кристина Шрьодер. Наскоро тя каза, че в немския Всевишният може да бъде и от мъжки (както е е в момента), и от женски, от среден род.

Предложението на подчинената на канцлера Ангела Меркел срещна яростна съпротива от страна на управляващата коалиция на Християндемократическия съюз и Християндемократическата партия. Представител на ХСС подчерта, че Бог е баща на Исус Христос и следователно е и трябва да остане в мъжки род. Депутат от Бундестага нарече идеята на Шрьодер най-малко неуместна,, особено в предверието на Коледа. Баварският социален министър Кристина Хадертхауер сметна извята на своята адашка като неуспешен опит за политическа коректност. Почти всички политици във Федералната република подчертаха, че от е от мъжки род, а Богородица от женски.

Шрьодер бе защитена само от партийната организация в Хесен, откъдето е избрана. Местен политик напомни на критиците, че в немския младенецът Исус е в среден род. Самата тя отговори на нападките, че по време на интервюто била попитана как обяснява на детето си какъв род да бъде всевишния. Тя посочва, че докато отговаряла на въпроса е мислила повече за реакцията на своята дъщеря, отколкото за това какво мислят възрастните.

Обясненията на министъра не успокоиха духовете. Представител на Евангелистката църква в Бавария заяви: Бог е над половете, като по този начин даде негласна подкрепа на Шрьодер, пише лента.ру.

Водещи новини

Още новини