Доц. Искрен Иванов: Докато Байдън е на власт, няма да има пълномащабна война в Близкия изток

NOVA NEWS
share

За мен няма непосредствена опасност и заплаха за националната сигурност на България заради конфликта в Близкия изток. България е член на НАТО и сме много добре защитени. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2863

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS  експертът по международна сигурност и управление на конфликти доц. Искрен Иванов, който коментира ескалацията на напрежението в Близкия изток.  

Искрен Иванов: „Хамас“ и „Хизбула“ са на колене, въпрос на време е Израел да довърши започнатото

"Снощният дебат между кандидатите за вицепрезиденти в САЩ почти не засегна външната политика, но и двамата обявиха, че държавата Израел трябва да бъде защитена. Докато администрацията на Джо Байдън е на власт, трудно ще можем да говорим за пълномащабна война срещу Иран. По-скоро ще има асиметрични удари. За мен снощната иранска атака не беше изненада. Беше ясно, че ще има отговор. Все пак САЩ и Израел се справиха доста добре и прехванаха изстреляните ракети. САЩ и Израел разполагат с технологии, с които Иран не разполага. Единствената заплаха е ядрените съоръжения на Иран. Сегашната конфигурация в Близкия изток работи и отново ще повторя, че докато Байдън е на власт - война няма да има. Но какво ще стане след президентските избори в САЩ, не се наемам да коментиран", добави той. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2863

Водещи новини

Още новини