Иран каза на САЩ да не се намесват в действията му срещу Израел

Getty images (архив)
share

"САЩ да не се намесват в действията ни срещу ционистите (Израел)", това заяви външният министър на Иран Абас Арагчи (на снимката), предаде медия от Еврейската държава мигнюз.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2849

"Ние не комуникирахме с американците преди вчерашната ни атака. След това обаче те бяха информирани", каза още дипломат номер едно на Ислямската република.

Министърът допълни, че съобщението за действията на страната му е било предадено чрез посолството на Швейцария в Техеран.

САЩ и Иран прекратиха дипломатическите си отношения след Ислямската революция през 1979 г., това показа справка, направена от екипа на novini.bg.

"Днес началникът на Въоръжените сили на Иран Мохамед Бакри заяви, че атаката е била извършена в отговор на убийството на лидера на проиранската и действаща в Ливан групировка "Хизбула" Хасан Насрала", съобщи мигнюз.

"Ние можехме да ударим цивилна инфраструктура, но предпочетохме да нападнем военни обекти", добави той.

Бакри също каза, че ударите са били извършени с ракети иранско производство.

Както вече екипът на novini.bg писа, вчера Ислямската република атакува Еврейската държава с около 200 ракети.

Иран изстреля балистични ракети срещу Израел

Може да проследите всички новини за конфликта между Израел, от една страна, и Иран, подкрепяната от Техеран терористична групировка Хизбула и палестинските екстремисти от Хамас, от друга –  в този материал.   

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2849

Водещи новини

Още новини