"Хизбула" започна да евакуира лидери и военна техника

Getty images (архив)
share

"Ръководството на действащата в Ливан проиранска терористична организация "Хизбула" започна масова евакуация на лидери и военна техника", това предаде израелската медия мигнюз.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2387


Според арабски информационни агенции, цитирани от базираното в Еврейската държава издание, десетки ръководители и единици техника са напуснали южните квартали на Бейрут (контролирани от "Хизбула") и са били преместени в по-отдалечени райони на столицата на арабската република.

"Евакуацията се извършва на фона на опасенията, че Израел може да предприеме сухопътна операция в Ливан, в случай че Техеран и/или негови съюзници извършат масирана атака срещу Еврейската държава", посочи още израелската медия.


Междувременно мигнюз съобщи, че днес премиерът на Израел Бенямин Нетаняху проведе съвещание с министъра на отбраната Йоав Галант и други членове на кабинета. "По време на заседанието бяха обсъдени въпроси от сферата на националната сигурност", заявиха от правителствената пресслужба в лаконично съобщение.

Израел удари "Хизбула" в Ливан. Терористите дислоцират ракети по границата с Еврейската държава

По-рано днес вестник "Уолстрийт джърнъл" написа, като се позова на източници от американска разузнавателна служба: На този етап САЩ не виждат директни приготовления от страна на Иран за атака срещу Израел.

 

 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2387

Водещи новини

Още новини