Израел удари "Хизбула" в Ливан. Терористите дислоцират ракети по границата с Еврейската държава

  • 30 юли 2024 13:08

  • 898
  • 0
© Getty images (архив)

"Подразделения от състава на въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ) извършиха серия от въздушни удари по позиции на действащата в Ливан проиранска групировка "Хизбула", това предаде медията от Еврейската държава нюзру.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2362

"Атакувани бяха десет обекта на терористите в седем района на Южен Ливан", заявиха военните. "Ликвидиран бе високопоставен командир от "Хизбула". Унищожени бяха ракетна установка, склад за оръжия и боеприпаси, сгради с военно предназначение и друга инфраструктура на терористите", посочиха още от министерството на отбраната.


Междувременно АП предаде: "Хизбула" започна да укрепва военната си инфраструктура в Южен Ливан. Около 100 високоточни ракети бяха разположени вчера в погранични с Еврейската държава райони.

"Хизбула не иска пълномащабна война срещу Израел, но, ако тя избухне ние трябва да сме готови", заяви източник от екстремистката организация, цитиран от световната информационна агенция.

Високопоставен източник от силово ведомство на Еврейската държава заяви: Ние се подготвяме за няколкодневна военна операция срещу "Хизбула".

"Малко е вероятно тези действия да доведат до разрастване на конфликта в Близкия изток", добави той пред АП.

Ню Йорк таймс: Страх обхваща Ливан в очакване на израелското отмъщение

Последвайте канала на

Валери Зайцев
898 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини