Нападнаха руски военни в Сирия. Има ранени

Getty images (архив)
share

"Няколко руски военни пострадаха след атаки в Сирия", това предаде израелската медия мигнюз.

"Две нападения станаха на 11 юли в североизточната част на Арабската република. По конвой на военни под командването на Москва бе хвърлено самоделно взривно устройство. Малко преди това бе атакуван пункт за радиолокационно наблюдение", добави изданието, което се позова на източници от опозицията на сирийския президент Башар Асад.

"Съобщава се за ранени, но не се уточнява техният брой", добави базираната в Еврейската държава медия.

"Днес в югоизточната сирийска провинция Дъраа бе отвлечен руски гражданин. Малко по-късно той бе освободен", посочи още мигнюз.

"На този етап нито една от действащите в Сирия воръжени групировки не е поела отговорност за атаките и похищението", отбеляза цитираното издание.

Украински бойци се бият срещу руски наемници в Сирия

"Москва разположи свои военни в близкоизточната страна през 2015 г. Русия заяви, че нейните войници и офицери са поканени от Дамаск за помощ в борбата на Асад срещу "Ислямска държава" (ИД) и други радикални групировки. През 2017 г. Сирия обяви, че е ИД е изгонена от страната. Въпреки това в момента в Арабската република към днешна дата има около 5000 войници и офицери", това показа справка, направена от екипа на novini.bg.

 

Водещи новини

Още новини