Сирия е прехвърлила елитни бойци на ливанско–израелската граница?

  • 15 май 2024 17:00

  • 577
  • 2
Сирия е прехвърлила елитни бойци на ливанско–израелската граница?
© Getty images (архив)

"Около 130 бойци от елитната Четвърта танкова бригада от състава на въоръжените сили на Сирия са били прехвърлени в Южен Ливан (до границата с Израел)", това съобщи базираната в Еврейската държава медия нюзру, която се позова на арабски източници.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2265


Според медийната инфомация подразделението е командвано от брата на сирийския президент Башар АсадБашар АсадБаша̀р Ха̀фез ал-А̀сад е роден в Дамаск на 11 септември 1965 г. Той е лидер на партия Баас и – Махер Асад.

"Заедно с войниците и офицерите край Израел са пристигнали и 27 единици бойна техника, пет високопроходими автомобила и камиони с оръжия и боеприпаси", добави нюзру.

"Предислоцирането на Четвърта бригада е било съгласувано с ръководство на действащата в Ливан проиранска въоръжена групировка "Хизбула", посочи още израелската медия.

Справка, направена от екипа на novini.bg, показа - Хизбула е част от така наречаната Ос на съпротивата, ръководена от Ислямската република и Сирия. В нея също влизат палестинската терористистна групировка Хамас, йеменските хуси и други радикални мюсюлмански организации в Близкия изток (без Ислямска държава, срещу която Хизбула се биеше в Сирия и Ирак от 2012 до 2017 г.).

Основната цел на Оста е ликвидирането на Израел и изгонването на САЩ и техните съюзници от региона.

Ракета на "Хизбула" уби израелец, но и рани петима войници

Последвайте канала на

Валери Зайцев
577 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 06:09

2
❤️ Г­о­­р­­­е­­щ­­и­­ ­­м­­о­­­м­и­­ч­­е­т­­а­­ ­­в­и­­ ­­о­­ч­а­­к­­в­­а­­­т ­-­­ X­­1­8­­.­F­U­­­N

2024.05.15 | 18:04

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини