Израел започна да поставя четвърта доза ваксина срещу COVID-19 на по-възрастните хора в домовете за социални грижи

Getty Images/Guliver
share

Израел започна да поставя четвърта доза ваксина срещу COVID-19 на най-уязвимите социални групи и стана една от първите държави, взели подобно решение в момент, когато се подготвя да посрещне нова вълна на инфекциите, предизвикана от варианта Омикрон на коронавируса, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33056

Еврейската държава, която проведе безпрецедентна по мащаби ваксинационна кампания през 2020 г., ще поставя четвърта доза на хора с отслабен имунитет, както и на по-възрастните обитатели и на служителите на домовете за социални грижи.

Ваксинацията с четвърта доза започна тази сутрин в израелския медицински център "Шеба" с имунизиране на пациенти с присадени сърци и бели дробове.

Експертна комисия на здравното министерство препоръча миналата седмица поставянето на четвърта доза от ваксината на "Пфайзер/Бионтех" на медицинските работници и на гражданите над 60-годишна възраст, както и на хората с отслабена имунна система, посочва Ройтерс.

Израел в момента преминава през нова вълна на инфекциите, предизвикана от по-заразния вариант Омикрон. Вчера бяха регистрирани 4085 нови случая на COVID-19, което е рекорден дневен брой на новозаразените от края на септември.

Израел съкращава до 3 месеца периода между втората и третата доза

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33056

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини