Израел съкращава до 3 месеца периода между втората и третата доза

  • 27 декември 2021 18:38

  • 2836
  • 0
Израел съкращава до 3 месеца периода между втората и третата доза
© Getty (архив)
Слушай новината Слушай новината

Израелското здравно министерство обяви, че съкращава до три месеца периода преди поставяне между поставянето на втора и бустерна доза от ваксините срещу COVID-19, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32996

Новите правила ще се прилагат за ваксинираните с Пфайзер, Модерна и АстраЗенека. Досега се предвиждаше минимален срок от 5 месеца.

Освен това израелска болница започна днес да поставя втора бустерна доза на тестова група от здравни работници. В изявление на болницата това решение се определя като първото голямо проучване дали втора серия от бустерни дози ще помогне за справяне с бързо разпространяващия се вариант Омикрон.

"Резултатите от проучването, което вероятно ще бъде следено внимателно по цял свят, ще бъдат предоставени на израелското здравно министерство след около 2 седмици", заяви говорител на болница Шеба, намираща се край Тел Авив.

Израел тества четвърта доза COVID ваксина върху 150 медици

Израел беше една от първите страни, започнали програма за поставяне на бустерни дози, след като забеляза, че имунитетът отслабва с времето, припомня Ройтерс.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Валери Зайцев
2836 0

Свързани новини

Свързани видеа

Водещи новини