Иран съобщи за първи случай на Омикрон

Pixabay (архив)
share

Иран съобщи днес за първи случай на варианта Омикрон на коронавируса, предаде БТА, позовавайки се на световните агенции.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1286

Новината идва в момент, когато иранските власти призовават жителите на най-тежко засегнатата от пандемията държава в Близкия изток, да си сложат бустерна доза ваксина срещу ковид, отбелязва Ройтерс. Заместник-здравният министър Камал Хейдари заяви пред държавната телевизия, че заразеният с варианта Омикрон е иранец на средна възраст, който наскоро се е върнал в страната от Обединените арабски емирства (ОАЕ). "Взети бяха необходимите мерки за карантиниране на този човек, който живее в Техеран, и на онези, които са били в контакт с него", каза Хейдари. Той уточни, че "това е първият случай на варианта Омикрон (на коронавируса), установен в Иран".

Омикрон вече е установен в 89 държави

Иранското министерство на здравеопазването съобщи днес за близо 2000 нови заразени и 50 починали през последното денонощие. Потвърдените случаи на коронавирус в страната с население от близо 84 милиона души от началото на пандемията са близо 6,171 милиона. Иран е на девето място в света по този показател. Над 131 хиляди от заразените са починали. Повече от 50 милиона иранци вече са напълно ваксинирани срещу ковид.

Всичко по темата:
Омикрон - новият коронавирусен вариант 1286

Водещи новини

Още новини