Израел ще позволи на туристически групи да влизат в страната без бустерна доза

Getty images (архив)
share

Израел ще позволи на туристически групи да влизат в страната без трета доза ваксина срещу коронавируса, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33056

На екскурзиантите ще бъде позволено да влизат в страната на групи при определени условия, ако са били ваксинирани два пъти, дори при положение, че от поставянето на втората доза са минали повече от шест месеца.

Групи от 5 до 40 туристи сега могат да влизат в страната с разрешение от министерство на туризма. Те обаче трябва да са ваксинирани с одобрените от Световната здравна организация препарати.

Докато е в Израел, групата трябва да пътува като затворена "капсула", със специални ограничения на местата с висок риск от заразяване.

През първата седмица от престоя си туристите трябва да могат да дадат отрицателен PCR-тест, направен преди не повече от 72 часа или отрицателен антигенен тест на не повече от 24 часа.

Министърът на здрaвеопазването Ницан Хоровиц заяви, че решението е в съответствие с политиката на Израел "да се живее с коронавируса" наред с предпазни мерки. Министърът на туризма Йоел Развозов каза, че израелската икономика има нужда от туризма, както и служителите в туристическия сектор.

На ваксинирани индивидуални туристи от началото на този месец е разрешено да влизат в страната, но при определени условия.

43,3% от тестваните за COVID-19 в Словения са позитивни

Средиземноморската страна практически се затвори за останалия свят от началото на пандемията, като на чужденци се разрешаваше да влизат на територията й само при извънредни случаи.

Голяма част от израелското население е ваксинирано и през юни тази година започна смекчаване на ограниченията, преди вариантът Делта да доведе до налагане на нови рестрикции.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33056

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини