Израел се опитва да овладее скока на заразените с COVID-19

gettyimages
share

Израел, който е световен лидер в кампанията за ваксинация срещу коронавируса, регистрира най-високия дневен ръст на новозаразени от три месеца в момент, когато се старае да ограничи разпространението на новия вариант Делта на вируса, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

Властите бързат да ваксинират децата и обмислят по-строги ограничения за пътуване на главното летище в страната.

В Израел нараства безпокойството заради стотиците нови случаи на COVID-19

Здравното министерство съобщи днес, че е регистрирало 307 нови случая на COVID-19 вчера, което е най-високият показател от близо три месеца и ръст спрямо отчетените ден по-рано 293 новозаразени. Министерството очаква този брой да се увеличи през следващите дни, пораждайки опасения, че Израел отново ще навлезе в криза.

През последните месеци Израел отвори наново търговски обекти, училища и места за обществени прояви, вдигайки почти всички рестрикции, след като ваксинира близо 85 процента от пълнолетното си население.

Опитът на Израел сега се възприема като своеобразна система за ранно предупреждение от други държави. Премиерът Нафтали Бенет обяви във вторник кампания за имунизация на хиляди деца до средата на месеца. Макар и тревожна, тенденцията все още оказва слабо влияние върху нарастването броя на починалите от COVID-19.

През изминалите две седмици здравното министерство е отчело само един смъртен случай.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33049

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини