B ивицата Газа празнуваха победа в конфронтацията с Израел

Getty
share

Стотици палестинци в ивицата Газа излязоха тази нощ по улиците, за да отпразнуват "победата си" в започналите на 10 май въоръжени сблъсъци с израелската армия, предаде ТАСС.

Както съобщи палестинското радио "Саут Ал Акса", след влизането в сила тази нощ на примирието между Израел и палестинските радикални групировки в ивицата Газа започнаха масови шествия, пеша и с автомобили, участниците в които развяваха палестински знамена.

Примирието между Израел и Хамас официално влезе в сила

"Ще построим отново къщите, разрушени от окупаторите, ще върнем усмивките на лицата на ранените. Обещаваме на всеки мъченик, да продължим пътя му", обърна се към участниците в шествията заместник-ръководителя на политическото бюро на Хамас, Халил Ал Хая.

"Сега се празнува във всички градове на Палестина - и на Западния бряг, и в Газа, и в Ерусалим, защото това е наша обща победа, резултат от общите ни усилия", добави той.

"Успяхме да унизим врага и неговата армия, чието ръководство се хвалеше с убийството на деца и разрушаването на жилищни сгради", каза Абу Обейда, говорител на въоръженото крило на Хамас - Бригадите "Изедин ал Касам".

Водещи новини

Още новини