Мосад унищожил 20% от ракетите на Хамас преди операцията в ивицата Газа?

  • 28 май 2021 12:41

  • 593
  • 0
Мосад унищожил 20% от ракетите на Хамас преди операцията в ивицата Газа?
© Getty (архив)

Агенти на израелската разузнавателна служба (Мосад) са унищожили около 20 процента от ракетите на радикалната палестинска групировка Хамас преди началото на операцията в ивицата Газа, написа британският в. Дейли мирър.

Военният кореспондент на базираното в Обединеното кралство издание Крис Хюз заяви, че в началото на май служители на Мосад са предприели оперативни действия по разрушаването на арсенала на терористичната арабска организация.

"Точно на това се дължи фактът, че голяма част от изстреляните от ивицата Газа по Израел ракети са падали в частта на Палестина, разположена по брега на Средиземно море", посочи още Хюз. Той подчерта, че е получил информацията за действията на Мосад от разузнавателни служби на членки на НАТО.

 

Да припомним, Израел и Хамас се договориха в нощта на 20 срещу 21 май 2021 г. да прекратят огъня. Поводът за поредния въоръжен конфликт, продължил 11 дни, стана решение на израелски съд.

Примирието между Израел и Хамас официално влезе в сила

По-рано магистратите постановиха отчуждаването на арабски жилища в Ерусалим в полза на еврейски заселници с мотива, че въпросните имоти са били еврейска собственост преди създаването на Държавата Израел през 1948 г.

След създаването на еврейската държава Ерусалим е бил разделен на израелска (западна) и йорданска (източна) част и между двата района е извършена размяна на населението.

Израел е установил контрол върху цялата част на града след Шестдневната война от 5 до 10 юни 1967 г.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
593 0

Свързани новини

Водещи новини