Израел удари обекти на ХАМАС

Getty (архив)
share

Израелски изтребители са атакували тази сутрин много обекти на "ХАМАС" по Ивицата Газа в отговор на пращаните оттам през последните дни балони със запалителни материали, опожарили големи площи в Южен Израел. Това съобщиха днес израелските въоръжени сили, цитирани от ДПА.

В операцията са били поразени военен комплекс, подземна инфраструктура и наблюдателни постове на радикалната палестинска групировка, която управлява Газа, се казва в съобщението на армията.

Палестински очевидци казаха, че по време на въздушните удари маскирани младежи са пускали още балони с експлозиви към израелска територия и разузнавателен дрон на Израел е изстрелял ракета срещу тях. Според очевидците мъжете от групата са оцелели.

ЦАХАЛ: Отвърнахме на ХАМАС

В кампанията на ХАМАС, наричана от Израел "балонен тероризъм", имаше прекъсване по време на коронавирусната пандемия, но отскоро тя бе подновена.

Израел, САЩ и ЕС смятат ХАМАС за терористична организация. Заради атаките с балони вчера Израел затвори единствения граничен пункт с Газа за доставка на стоки. Преминаването на хуманитарни материали и гориво остава позволено през друг граничен пункт.

Водещи новини

Още новини