Член на ХАМАС уби човек и рани тежко още трима, след като откри стрелба в Стария град на Ерусалим

  • 21 ноември 2021 14:45

  • 481
  • 0
Член на ХАМАС уби човек и рани тежко още трима, след като откри стрелба в Стария град на Ерусалим
© Getty images (архив)

Въоръжен палестинец от ислямисткото движение ХАМАС уби един човек и рани тежко още трима, след като откри днес стрелба в Стария град на Ерусалим, преди да бъде ликвидиран от израелската полиция, съобщиха израелските власти, цитирани от Ройтерс.

Днешната атака, която е второто подобно нападение в Ерусалим за последните четири дни, се случи близо до портите на комплекса на джамията "Ал Акса" - третото най-свещено място за мюсюлманите. Евреите почитат мястото заради останките на два древни храма.

Полицейски говорител каза, че нападателят е прострелял двама граждани, един от които на възраст 30 години е починал от раните си. Той добави, че други двама от ранените са полицаи.

Израелският министър на вътрешната сигурност Омер Барлев заяви, че стрелецът е член на ХАМАС от Източен Ерусалим, и допълни, че при нападението е използван автомат.

Израелска медия: Хора на ХАМАС има сред "агентите на МОСАД"

Движението ХАМАС потвърди, че установеният от Израел извършител е негов член.

Израел завладя Стария град и други части от Източен Ерусалим по време на войната от 1967 г. и ги анексира, но тази стъпка остава международно непризната.

Палестинците искат Източен Ерусалим да бъде включен в бъдещата им държава като нейна столица. Израел твърди, че целият град е негова вечна и неделима столица, припопити БТА.

 

Валери Зайцев
481 0

Свързани новини

Водещи новини