Коронавирусът удари властта в Иран

Getty (архив)
share

Един от най-приближените сътрудници на иранския лидер - аятоллах Али Хаменеи е дал положителни проби за коронавирус.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33056

От Техеран са потвърдили, че членът на Съвета за определяне на политическата  целесъобразност Хосейн Мохамади е бил инфектиран със заразата. На този етап не е постъпила информация дали Мохамади е контактувал с фактическия водач на близкоизточната държава.

Закриха болници в родината на коронавируса

По-рано заради коронавирус е починал и членът на Съвета (орган, който регулира отношенията между парламента и Конституционния съд) Мохамад Мирмихамади. Заразата е отнела живота и на депутата в Меджилиса Мохамад Али Рамазани Дастак.  

Властите в Ислямската република са посочили, че сред инфектираните са били и един от вицепрезидентите на  страната, двама заместник министри и няколко депутати. Техеран обаче не е разпространил имената на заразените, съобщи израелската редакция на нюзру.

Пет нови случая на коронавирус в Гърция, броят на заразените достигна 89 души

Иран днес е коригирал данните за хората, загинали от метанол. Вследствие на отравянето с дървесен спирт смъртта си са намерили 36-ма души. Както вече писахме, хората, пили предназначения за дезинфекция на повърхности метилов алкохол, вчера са били с девет по-малко. Хората са пили течността, защото са прочели в интернет, че тя е помагала срещу коронавируса.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време: 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33056

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини