В Ислямска държава обучават бойците да се преструват на бежанци

share

Германската Федерална разузнавателна служба (БНД) предупреждава, че бойци на терористичната групировка Ислямска държава продължават да се обучават как да се преструват на бежанци, за да достигнат Европа в общия поток от мигранти, предаде ТАСС.

В статия във вестник "Билд ам Зонтаг" по повод годишнината от атентатите в Париж БНД съобщава, че бойците на Ислямска държава се учат да се прикриват сред множеството бежанци и след това да не привличат подозрения. Екстремистите отработват и възможно поведение при попадане в полицията, както и действията си при подаване на заявление за предоставяне на убежище. Федералната разузнавателна служба е установила, че деветте терористи, извършили атентатите в Париж на 13 ноември 2015 г. са пристигнали в Европа именно като бежанци.

Последните данни на германските специални служби, получени от електронни устройства, собственост на атентаторите Наджим Лашрауи и Брахим Бакрауи, извършили нападение в Брюксел на 22 март тази година, показват, че преди година е трябвало да бъде извършено нападение не само във Франция, а и в Холандия. Целта е щяла да бъде амстердамското летище "Схипхол".

Водещи новини

Още новини