Руски ВВС удариха завод на ИД за производство на химическо оръжие (видео)

gettyimages (архив)
share

Самолети на руските военновъздушни сили (ВВС) разбиха завод за производство на химическо оръжие на Ислямска държава (ИД) в сирийския град Ракка, предаде РИА Новости.

От военното министерство на Москва днес заявиха, че са били извършени 11 бомбардировки по обекти на джихадистите в северната част на размирната близкоизточна страна. "Унищожени са арсенал, склад за горивно-смазочни материали и лагер за обучение на терористи", се посочва в офизилно съобщение. Представител на силовото ведомство на Русия допълни, че на екстремистите са нанесени значителни материали щети и заяви за ликвидирането десетки членове на радикалната групировка.

Комюникето на руското военно министерство бе разпространено малко след като британската информационна агенция Скайнюз съобщи за смъртта на най-малко четирима души, загинали заради атака с бойни отровни вещества (БОВ) в сирийския град Алепо. Медията се позова на лекари, които са събрали доказателства за употребата на смъртоносния газ хлорин. Скайнюз припомня, че в продължаващата вече над пет години гражданска война всички страни използват БОВ.

Водещи новини

Още новини