Руските удари в Сирия: Путин поиска още работа. Ракети поразиха ИД от 1500 км (видео)

gettyimages
share

Бомбардировките на позициите срещу радикалните групировки в Сирия вършат работа, но това не е достатъчно, каза Владимир Путин, пише газета.ру.

Руският президент и върховен главнокомандващ днес обсъди операцията на военновъздушните сили в близкоизточната страна с високопоставени военни. Той подчерта, че пилотите на бойните самолети си вършат добре работата. "На този етап обаче това не е достатъчно, за да очистим Сирия от екстремисти и така да опазим нашити съграждани и руската територия", допълни стопанинът на Кремъл. Президентът на Русия също така подчерта, че е необходимо да се извърши още много работа и усилията ще дадат желаните резултати.

Министърът на отбраната в Москва Сергей Шойгу от своя страна заяви, че корабите на Каспийския флот, дислоцирани на 1500 километра от Сирия, през изминалото денонощие са нанесли 18 ракетни удара по позиции на Ислямска държава (ИД). "Всички цели са поразени", отрапортува армейският генерал на върховния главнокомандващ. Той в доклада си допълни, че са били ликвидирани 600 екстремисти. Шойгу допълни, че групата бойни самолети е увеличена до 69 броя.

Водещи новини

Още новини