София стана домакин на Световен младежки форум

  • 21 ноември 2015 18:44

  • 1511
  • 0
София стана домакин на Световен младежки форум
©

София стана домакин на Световния младежки форум, който е посветен на 70-та годишнина от победата във Втората световна война. Първият дипломат на Русия Сергей Лавров определи форума като втори по важност за руските съотечественците след този, който се провежда в Москва на 24-25 ноември.

Тази година форумът събра съотчественици от 72 държави и всички континенти. Множество обществени организации изказаха приветствия към участниците, съобщава репортер на Novini.bg.

Важно е да се отбележи, че това е шестата година, в която се провежда Младежкият форум, но за първи път той се превръща от общоевропейски в световен.

Голямо признание за организаторите от България изказа съветникът към посолството на РФ Кирил Рънза. 2015г. е белязана от едно голямо историческо събитие и именно за това Световният младежки форум е посветен на 70-та годишнина от победата във Втората световна война.

Представителят на Россотрудничество Павел Жравльов отбеляза, че Световният младежки форум е площадка за общуване на всички младежи от целия свят, които да помогнат за утвърждаването на един нов и положителен имидж на Русия, разработвайки своите проекти, които могат да се зародят точно в днешния ден.

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска изпрати приветствие, в което засвидетелства уважението си към Световният форум и напомни, че победата, паметта и признателността не могат да бъдат забравени от българското общество. Всички участници почетоха с една минута мълчание жертвите на ужасната война и тези на терористичните актове, които разтърсиха света през последната година. След официалните приветствия сцената на Световния младежки форум бе дадена на младежите. Представителят от Армения припомни, че най-голямото богатство, което притежаваме, са ветераните, които могат да ни дадат най-достоверните знания, за да не забравим никога страшната война.

От своя страна ветеранът Игор Завялов също взе думата и посъветва присъстващите да отстояват историческата истина, припомняйки че победителите се нуждаят единствено и само от уважението, и разбирателството на следващите поколения. 9 май е празник на обединението, не трябва да забравяме каква цена сме платили, за да получим света, в който живеем, припомниха представителите на Киргизия. Световният младежки форум ще продължи с акция по поднасянето на цвета в утрешния ден пред паметника на Съветската армия в София.

Последвайте канала на

1511 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини