Русия: Умерената опозиция в Сирия е мит Made in USA

gettyimages
share

В Сирия няма умерена опозиция срещу президента Башар Асад, заяви руският депутат Алексей Пушков, предаде РИА Новости.

Председателят на комисията по външна политика в Държавната дума (долната камара на парламента в Москва) заяви, че смятаните за нерадикални опоненти на режима в Дамаск масово преминават в редиците на Ислямска държава (ИД) и Ал Кайда. "Точно тези, наричани от САЩ умерени опозиционери, обстрелват нашето посолство в Сирия. Ето защо смятам, че това е мит, измислен от Вашингтон", написа законодателят в социалните мрежи.

Коментарът на Пушков идва ден след като руският президент и върховен главнокомандващ Владимир Путин подписа указ 150 000 граждани на страната на отбият задължителната военна служба. Вчера самолети на руските военновъздушни сили нанесоха удари по ИД в размирната близкоизточна страна.

По данни московския в. Комерсант военните машини са разположени в база около сирийския на Средиземно море град Латакия. Бойните самолети и хеликоптери и транспортите летателни апарати са пристанали от Русия в поделението, използвайки коридор над Азербайджан, Иран и Ирак. Командването в Москва заяви, че в акцията срещу ИД не участват наборници.

Водещи новини

Още новини