Удрят Сирия в петък? (обновена)

share

Военните кораби на САЩ и Великобритания могат да започват операция още в петък, предаде Интерфакс, като се позова на медии в САЩ.

Военните, разположени в Средиземно море, ще трябва да изчакат, решението на парламента в Лондон. Законодателите на Обединеното кралство ще проведат заседание в четвъртък следобед. Планът предвижда нанасяне на удари срещу стратегически обекти на сирийската армия с бойни самолети. Планираната атака ще бъде бъде проведена за няколко часа. Слред целите са центрове за връзка, ракетни установки. Арсеналите с химическо оръжие обаче няма да бъдат поразявани.

По-късно днес Иран предупреди Турция, която е един от главните противници на режима в Дамаск, че евентуалният удар ще има непредвидими последици за целия регион. В същото време външният министър в Анкара Ахмет Давудоглу посочи, че подготовката за операция ще отнеме време. Трябва да се и;чака решение на ООН по въпроса, пояснява БНР.

Специалният пратеник за Сирия на ООН Лахдар Бархими, от своя страна заяви: Всяка една външна намеса в близкоизточната страна трябва да бъде съгласувана със Съвета за сигурност на ООН.

Водещи новини

Още новини