Британците дават заден за Сирия? (обновена)

  • 29 август 2013 09:20

  • 3742
  • 1
Британците дават заден за Сирия? (обновена)
©

Британското участие в евентуалната военна операция срещу Сирия може да бъде отложено, предаде Би Би Си.

Външният министър на Великобритания Уилям Хейг посочи, че в плана за намеса на воденото от Дейвид КамерънДейвид КамерънДейвид Камерън - политик и премиер на Великобритания от 2010 до 2016 г. Роден в Лондон на 9 октомври 1966 г. правителство има точка, която включва изчакване на решението на експертите на ООН кой е използвал химическо оръжие при атаката в Дамаск. Днес долната камара на парламента в Лондон ще проведе извънредно заседание по повод кризата в Близкия изток. Началото на военната операция обаче може да бъде блокирано от опозицията.

Лейбъристите настояват за неопровержим доказателства за използване на оръжия за масово поразяване от страна на правителството на Сирия. Уейг посочи, че основният мотив за въоръжената операция е аналогията с Ирак. САЩ и НАТО започнаха през 2003 г. война срещу Садам Хюсеин заради твърденията, че диктаторът има арсенали от бойни отровни вещества. Досега доказателства не са открити, припомня ИТАР-ТАСС.

По-късно днес председателят на Европейския парламент Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден заяви: Все още не е късно да се постигне политическо решение на кризата. Към политиците, които коментират нарастващото напрежение в Близкия изток, се присъедини и Франсоа ОландФрансоа Оланд  Франсоа Жерар Жорж Оланд - Френски политик и президент от  2012 г. Франсоа Оланд е роден на 12. Френския президент призова за намиране на политически изход от кризата, като в същото време призова света да заклейми насилието. Кризата влезе и в дневния ред на предизборната кампания в Германия. Основният конкурент на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се - Пеер Щайнбрюк призова сегашния ръководител на правителството в Берлин да стане посредник между Русия и Запада. Основната цел на Меркел е  да промени отношението на руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 към Дамаск, посочи опоцизионерът. Москва и Пекин блокираха приемането на резолюция срещу Сирия в Съвета за сигурност на ООН.


Ръководителят на световната организация Бан Ки МунБан Ки Мун   Бан Ки Мун - корейски дипломат, генерален секретар на ООН.  Роден на 13 юни 1944 г. Като вчера призова да не се предприемат никакви действия, докато инспекторите на ООН не бъдат готови с резултатите от разследват. Според корейския дипломат на специалистите са необходими още 4 дни за събиране на материали. След това трябва да се пристъпи към анализ на данните.

По-рано от ООН отрекоха думите на Карла дел ПонтеКарла дел Понте Карла дел Понте, швейцарска юристка. Родена на 9 февруари 1947 г. в Лугано (Швейцария). Произхожда от. Вчера швейцарската юристка, която е в състава на инспекцията, обвини бунтовниците за използване на бойни отровни вещества.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3742 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.08.31 | 04:46

1
Според мен не трябва да се предприемат никакви военни действия срещу Сирия

Добави коментар

Водещи новини