Башар Асад: Няма да се оттегля

share

Сирийският президент Башар Асад използва рядката възможност за интервю, дадено сред кънтящия в президентския дворец в Дамаск шум от артилерийски огън, да предупреди САЩ и Русия, че усилията им да организират преговори ще помогнат слабо за спирането на гражданската война в страната му, а също така и че не възнамерява да се оттегля от поста.

В специално интервю за аржентинския вестник „Кларин”, цитирано от британския вестник “Обзървър”, Асад казва, че приветства опитите за диалог, но вярва, че западните държави търсят начини за подклаждането на насилието, вместо да го спират, е искат да свалят режима му независими от цената.

Асад подчертава, че продължаващата липса на съгласие между хилядите бунтовнически групировки означава, че опозиционните лидери няма да могат да приложат никакви мерки за прекратяване на огъня, договорено на срещата, като разоръжаване.

„Те не са нещо единно. Те са различни групировки и банди, не десетки, а хиляди. Те са смесица и всяка групировка има своя местен лидер. И кой може да обедини хиляди хора? Ние не можем да обсъждаме програма с група, без да знаем кои са те”, казва Асад.

Водещи новини

Още новини