Хизбулла: Готови сме за война

share

Лидерът на Хизбула шейх Хасан Насрала заяви днес, че ливанската военна групировка ще изстреля хиляди ракети срещу Израел и ще удари градовете в централната част на страната в случай на бъдеща война, предадоха Ройтерс и АП.


Насрала каза това едва няколко дни, след като 8-дневната израелска офанзива срещу ивицата Газа приключи с прекратяване на огъня миналата сряда. Израел извърши около 1500 въздушни удара по цели на управляващата палестинските територии групировка Хамас и други групировки, а бунтовниците от Газа изстреляха почти толкова ракети по Израел. Някои ракети "Фаджр-5" иранско производство удариха градове като Тел Авив и Ерусалим за първи път.

Хасан Насрала изтъкна днес в реч в Бейрут, че Израел ще бъде подложен на обстрел от "хиляди ракети, които ще се стоварят над Тел Авив и други райони, ако предприеме агресия срещу Ливан". Израел и Хизбула бяха във война в продължение на 34 дни през 2006 година.

Правителството на ХАМАС в ивицата Газа призова днес за спазване на примирието с Израел, съобщи ДПА. В указ на правителството се дава религиозна легитимност на прекратяването на огъня и нарушаването му се определя като грях.

Водещи новини

Още новини