ООП: Израел направи тренировка за война срещу Иран

share

Ударите на израелските военновъздушни сили по Ивицата Газа са суха тренировка за войната на еврейската държава срещу Иран, предаде РИА Новости.

На пресконференция в Москва членът на Изпълнителното бюро на Организацията за освобождение на Палестина Салех Рафат заяви, че Израел започва да се подготвя за война срещу Ислямската република, като първо напада нейните съюзници в региона. Тел Авив все още няма сили за военна операция срещу Иран, допълни той. Рафат допълни, че операцията Облачен стълб е била нарочена и заради очакваното на 29 ноември изявление на ръководителя на палестинската автономия Махмуд Абас. Тогава се очаква той да внесе молба Палестина да стане член-наблюдател в на световната организация. По-рано израелският посланик в Русия Дорит Голендер заяви, че акцията няма нищо общо със заседанието в Ню Йорк.

В същото време ООП приветства сключеното примирие между ХАМАС и Израел, сключено снощи при посредничеството на САЩ и Египет. Споразумението предвижда двете страни в конфликта да престанат с нападенията, посочи Рафат.

Водещи новини

Още новини