Извършителят на тройното убийство в босненско училище е опериран, няма конкретни прогнози за състоянието му

pixabay
share

Заподозреният за вчерашното тройно убийство в гимназията в Сански мост, Западна Босна, е опериран, след като се опита да сложи край на живота си, съобщи телевизия Ен1, като се позова на здравното заведение, в което е приет пациентът.

Прогнозите във връзка със здравословното му състояние са крайно преждевременни, посочи снощи директорът на болницата в Баня Лука  Владо Джаич.

Заподозреният, идентифициран от полицията като чистача в гимназията Мехмед Вукалич, застреля вчера директора на учебното заведение, секретарката и учителка по английски, която току-що се била пенсионирала и се върнала да помага на заместника си, пише БТА.

Няма загинали и ранени деца. Стрелбата е станала по време на лятната ваканция, но е имало малко на брой ученици в помещенията за поправителни изпити, каза директорът на местната полиция Амел Козлица, цитиран от Ройтерс.

Жителите на Сански мост, малък град с около 40 000 жители, са в шок.

„Опитваме се да разберем защо се случи това“, каза вчера кметът Фарис Хасанбегович на пресконференция. „Няма думи и оправдание за това“.

Вукалич е бил недоволен от работата си като чистач и е страдал от посттравматично стресово разстройство след войната в Босна през 90-те години, което е довело до отсъствия от работа. Заради тези отсъствие срещу него в училището са били предприети дисциплинарни мерки, отбелязва телевизия Ен1.

Масовите стрелби са сравнително редки в Западните Балкани, въпреки наличието на множество оръжия, останали в частни ръце след войните.

През юли ветеран от войната в съседна Хърватия застреля петима души, включително майка си, в старчески дом и рани шестима други.

Трима души са застреляни в гимназия в Северозападна Босна

През май миналата година при масова стрелба в училище в Белград ученик убити девет свои съученици и един охранител, а ден по-късно в Централна Сърбия загинаха осем души и бяха ранени 14 при друго масово убийство.

Водещи новини

Още новини