Жена отиде в Турция за пластична операция, върнаха я в чувал и с липсващи органи

Freepik
share

38-годишната англичанка Кейдъл Браун е починала в клиника по естетична хирургия в турския мегаполис Истанбул, след като се е подложила на няколко пластични интервенции през март т.г.

Браун, която работи като фризьорка в Шефилд и майка на две деца, е заминала за южната ни съседка, за да се подложи на серия от пластични операции, в т.ч. липосукция, абдоминопластиката, уголемяване на бюста и повдигане на задните части.

Починалата се спряла на тази клиника заради по-достъпните цени на услугите, които предлага, на фона на медицинските центрове в родината ѝ, посочва британската медия ITV News.

Клиника в Турция предизвика полемика, след като показа как изглежда жена след пластична операция

Тя е платила около 6300 евро, като в сумата са били включени транспорта, операциите и настаняването. За сравнение, за същите процедури и грижи във Великобритания Браун трябваше да плати около 18 000 евро.

Когато тялото на Браун било върнато обратно в Англия, роднините ѝ с ужас установили, че части от мозъка, белите дробове и сърцето ѝ липсвали.

Според сестра ѝ Лийн докторите от въпросната клиника в Истанбул отказват да съдействат и посочва, че в смъртния акт, който са изпратили, никъде не е оповестена причината за смъртта.

Певица, подложила се на 6 пластични операции в Турция: Беше ужасно! Мислех, че ще умра

В своя позиция от клиниката заявиха, че когато Браун е починала, нито един от органите ѝ не е бил увреден или засегнат.

Предадохме тялото ѝ непокътнато на турските медицински власти, подчерта пред ITV News доктор от клиниката, който отхвърли всякакви обвинения в лекарска небрежност.

„Извършено бе вътрешно разследване, което не констатира нарушения. Смъртта на Кейдъл може да се дължи на мазнини, които да са запушили кръвоносен съд. Това е напълно възможно да се случи по време на такъв тип интервенции“, обясни хирургът Синем Сингин.

В заключение от клиниката напомниха, че смъртните случаи по време на пластични операции, макар и много редки, все пак се случват. От там заявиха, че за 13 години са загубили две пациентки.

Водещи новини

Още новини