Човек на Таки е задържан заради стрелбата в Халкидики?

Getty images (архив)
share

"Човек на Христофорос Аманатидис - Таки е задържан заради стрелбата в Халкидики", написа днес.бг.

Според медийната информация става дума за Кирил Киров - Кирчо Руския.

По сведения на очевидци Кирчо Руския и охранителите му са били и простреляли служители на заведение, собственост на друг българин.

Петима българи са арестувани след бой в нощен бар на Халкидики

Кариерата на Киров започва с разпространение на дрога в столичиния ж.к. "Люлин".

После Руския се утвърди като един от „лейтенантите" в „Бригадата на чуковете". Киров бе задържан като част от наркогрупата на Таки през 2012 г. Тогава властите твърдят, че му е била възложена поръчка да елиминира началника на сектор „Терор" в ГДБОП Валентин Цоновски и съдия Владимира Янева, която по-късно придоби печална известност.

Във времето задържан с близкия до ВИС-2 плевенчанин Камен Балбузанов – Куката и с Кирил Муртов и Антон Калчев - Тони Застраховката. През средата на миналото десетилетие Кирил Киров е сочен за близък и до осъдения наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите.

През 2016 г. Руския е задържан на остров Бали, по обвинение за източване на банкови карти. С него тогава е арестуван Тома Келевски.

В последните години се твърди, че отношенията между Кирил и Таки са на приливи и отливи. Странно съвпадение е, че Киров и гардовете му са задържани за побой и употреба на огнестрелно оръжие в момент, в който Таки е много популярен в Гърция покрай осветената му връзка с Ружа Игнатова.

 

Източник на Би Би Си: Ружа Игнатова може да е плащала на Таки до 100 000 евро на месец за защита

Водещи новини

Още новини