15-дневен арест за руснака, арестуван вчера в Тирана

Getty Images
share

Окръжният съд в Тирана наложи мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 15 дни на петдесет и седем годишния руски гражданин Александър Бобовников, арестуван вчера в Тирана, съобщи Евронюз Албания.

Бобовников, който е издирван от руските власти за измама, беше арестуван от албанската полиция на международното летище на Тирана „Майка Тереза“ в Ринас. Той е бил задържан по-рано и във Флоренция, но италиански съд е отказал да го екстрадира заради политическото естество на въпроса, за който е издирван в Русия.

Заедно с налагането на мярката вчера съдът в албанската столица също така поиска от Министерството на правосъдието на Албания да се произнесе дали въпросът с Бобовников е от политическо естество.

„Невинен съм за това, за което Русия ме обвинява, още повече, че имам и здравословни проблеми“, заяви Бобовников вчера пред съда в Тирана.

Руски гражданин, издирван от руските власти за измама, беше арестуван в Албания

По сведения на информационния портал „Шчиптаря“ Бобовников е заявил, че е дошъл в Албания с чартърен полет в понеделник заедно с няколко свои германски приятели. 

Руският гражданин е неврохирург по професия и по-рано се е обявил срещу войната на Русия в Украйна и срещу властта на Кремъл, информира порталът. Бобовников разполага с израелски паспорт, отбелязва БТА.

Водещи новини

Още новини