Шестима арестувани в Тирана за фалшифициране на формуляри за американски визи

  • 09 февруари 2024 12:53

  • 183
  • 1
Шестима арестувани в Тирана за фалшифициране на формуляри за американски визи
© Getty Images

Прокуратурата в Албания е предприела наказателно производство срещу шестима души, заподозрени в извършване на измами и фалшифициране срещу заплащане на формуляри за получаване на американски визи, съобщава "Албениън дейли нюз".

Органите на властта в Тирана са предприели действия, след като е бил получен сигнал от Дипломатическата служба за сигурност към посолството на САЩ в албанската столица.

В рамките на съдебното разследване е установено, че албански гражданин с инициални Р.Н. в сътрудничество с петима други албански граждани е създал профил в социалната платформа Инстаграм с името „Американски визи със 100 процента гаранция“. В профила обвиняемите са посочили, че „благодарение на връзките, които имат“ в американското посолство в Тирана гарантират придобиването на американски визи за десет годишен период и че изискват заплащане само ако кандидатите получат одобрение, пише "Албениън дейли нюз".

Албания отлага ратификацията на споразумението за мигрантите с Италия

Властите в Тирана са установили, че обвиняемите са преправяли данните на кандидатите в електронните формуляри в заявленията за американски визи с фалшиви данни, така че кандидатът за виза да придобие по-квалифициран профил.

Албанският гражданин с инициали Р.Н. се срещал с кандидатите в деня на интервюто в посолството. Той ги инструктирал как да се държат по време на срещата и какво да отговарят. След приключване на интервюто, което в повечето случи преминавало успешно поради „преправените“ лични данни, Р.Н. получавал сумата от 10 000 евро, която поделял с останалите петима съучастници, отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
183 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.02.09 | 13:04

1
Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виa.гpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим----> use.my/azalfa

Добави коментар

Водещи новини