Закопчаха гръцки полицаи заради убийството с 97-те изстрела в Атина

Getty images (архив)
share

"Двама гръцки полицаи бяха закопчани във връзка с убийството на топмафиота Вангелис Замбонис, с прякора Замбон (Шунката), в Атина", написа местният вестник "Катемерини".

"Служителите на реда са реагирали на сигнала за разстрела на 44-годишния мъж в ранните часове на неделя и са пристигнали първи на местопрестъплението в източния квартал на гръцката столица "Неос Космос". Те са направили снимки с мобилните си телефони от сцената на убийството и ги публикували в социални мрежи", добави медията

"Двамата полицаи бяха закопчани от своите колеги от отдела "Вътрешни разследвания". Арестуваните в скоро време ще застанат пред прокурор, защото са разпространили информация, получена по служебен път", написа още изданието.

Както вече екипът на novini.bg вече съобщи, лидерът на организираната престъпна групировка бе застрелян с 97 изстрела.

С 97 изстрела: Убиха гръцки мафиот на бензиностанция

"Най-вероятните оръдия на престъплението са били автомати "Калашников - 47" (АК-47)", допълни "Катемерини. Физическите убийци на Шунката са се придвижили до местопрестъплението с автомобил "Лексус", откраднат преди половин година в друга държава. Регистрационните табели на колата са фалшиви и са сходни с тези на друг автомобил, използван в Гърция", написа още вестникът.

"Възможна причина за разстрела на Замбонис е спор между неговата и друга криминална структура за разпределение на пазара на контрабандни цигари и други тютюневи изделия. Вероятно конкурентите на Шунката са рускоезични мафиоти", допълни медията от Гърция.

 

Водещи новини

Още новини