Ердоган разкритикува Съвета за сигурност на ООН

Getty Images, архив
share

Турският президент Реджеп Тайип  Ердоган разкритикува днес Съвета за сигурност на ООН, който не успя да приеме резолюция за хуманитарна пауза в конфликта между палестинските и израелските сили, съобщи Ройтерс. 

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2221

"Съветът за сигурност на ООН, който стана още по-неефективен, отново не изпълни своята отговорност“, заяви Ердоган в социалната платформа Екс. "Гнусното нападение срещу болница Ал Ахли Араби вчера изведе клането в Газа на друго ниво“, добави турският президент.

Нетаняху: Израел няма да блокира хуманитарната помощ за ивицата Газа

Съветът за сигурност на ООН отхвърли внесена от Бразилия проекторезолюция, осъждаща войната между палестинското ислямистко движение "Хамас" и Израел и "ужасните терористични атаки" на "Хамас".

Проекторезолюцията бе подкрепена от 12 от общо 15-те страни в Съвета за сигурност, предаде БТА. Две държави - Русия и Великобритания - се въздържаха, а Съединените щати гласуваха "против". Така САЩ наложиха вето на проекторезолюцията, призоваваща за хуманитарни паузи в конфликта между Израел и "Хамас", с които да бъде гарантирана доставката на хуманитарна помощ за ивицата Газа, предаде БТА.

Ердоган отбеляза също, че "в сътрудничество с властите на Египет Турция е доставила в региона три самолета с хуманитарна помощ".

Всичко по темата:
Войната на Израел с Иран и Хамас 2221

Водещи новини

Още новини