Вучич предложи Белград за следващата среща на върха на Европейската политическа общност

Getty Images (архив)
share

Сръбският президент Александър Вучич предложи Белград за място за следваща среща на върха на Европейската политическа общност (ЕПО), съобщават сръбските медии.

Вучич говори днес в кулоарите на срещата на върха на EPC в Кишинев, в която участват близо 50 президенти, министър-председатели и високопоставени европейски представители.

Сръбският президент каза, че е отправил покана към всички присъстващи страни и към ръководството на ЕС, Европейския съвет и Европейската комисия след Гранада и Лондон, където ще бъдат предстоящите две срещи, една от следващите две срещи на върха на този форум да се състои в Белград, което би означавало, че в рамките на година и половина - две може да има такава среща в сръбската столица, информира агенция Танюг.

Макрон и Шолц призоваха за нови избори в оспорваните косовски общини

Това би било най-голямата среща на върха не само за периода на моя мандат, но и най-значителната и един вид корона и успех за Сърбия, обясни Вучич, цитиран от БТА.

Инициативата за ЕПО е на президента на Франция Еманюел Макрон. Целта ѝ е да насърчи диалога и постигането на общи цели от европейските страни. 

Водещи новини

Още новини