Еди Рама за шегата си за "премиера на бъдеща Западна България": Целях да засегна България

Getty Images (архив)
share

Албанският премиер Еди Рама определи като "трагикомична истерия" реакциите след шегата му с македонския министър-председател Димитър Ковачевски, когото през смях обяви за "премиер на бъдещата Западна България" пред германския канцлер Олаф Шолц. 

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1241

Рама обясни, че шегата му "иронизира безсмисленото вето на България за започване на преговори за Северна Македония", след като преди години тази страна бе блокирана и от Гърция, което наложи смяната на името ѝ, съобщава албанската ТВ КЛАН.

Телевизията напомня за реакциите в Република Северна Македония след случката, които стигнаха дори дотам, че опозицията не се поколеба да поиска оставката на премиера Ковачевски с мотив, че смехът му и липсата на извинение от албанския премиер за тази шега в присъствието на германския канцлер и гръцкия министър-председател представлява "одобрение за продажбата на национална идентичност".

ВМРО-ДПМНЕ искат оставката на Ковачевски - не реагирал на Рама, че е "премиер на бъдещата Западна България"

Албанският министър-председател коментира в Туитър реакциите в Скопие като "трагикомична истерия сред пушек от кюфтета" и обясни кого е искал да засегне с шегата си.

Не е ясно да се смееш или да плачеш заради истерията на някои среди в Скопие към премиера Ковачевски след публикуването на видеото от ръкостискането с канцлера Шолц в Солун, където се подиграх на грозната блокада на Северна Македония от страна на България, написа в Туитър Еди Рама.

Рама не за първи път иронизира блокадата на България по отношение на започването на преговори на ЕС със Северна Македония, отбелязва БТА.

Всичко по темата:
Отношенията България - РС Македония 1241

Водещи новини

Още новини